Hol a rendőrség? Buzifelvonulás értékelő – 1. rész

A következőkben szeretném értékelni a tegnapi felvonulás szereplőit, először is a rendőrség tevékenységét. Kezdjük ott, hogy tényleg nem értem azokat az embereket, akik a mai nap után képesek azzal védeni őket, hogy mindent megtettek és jól végzik a munkájukat, mert ez egyszerűen nem igaz.

És most nem csupán a felvonulás után történtekre gondolok, amikor is hagytak megverni embereket, aztán pedig egyszerűen nem voltak hajlandóak nyomozni, vagy bármit is tenni. (Zárójelben teszem hozzá, hogy a telefonhívások és fórumhozzászólások alapján a médiában megjelent történet nem egyedi eset!)

Advertisement

Hanem a felvonulás előtti kalamajkákról is, amiket már évek óta szisztematikusnak érzékelek. És erősödőnek.

Én gyalog mentem a találkozási pontra a Hősök terénél, ezért volt időm és érkezésem megtapasztalni áldásos tevékenységüket. Az Andrássy utat fél 2-kor teljesen lezárták, egyetlen kimenő és bemenő pontot hagyva a közlekedőknek. Ezt sikerült a Liszt Ferenc téri éttermek közé tenni, olyan keskenyre, hogy két ember éppen hogy elfért egymás mellett. Ez volt az anyázások (és buzizások) egyik gócpontja és a vendéglátósok sem örültek neki túlságosan.

Advertisement

A kijelölt posztoló rendőrök életuntan közöltek minimál információkat, mindent fahangon a szervezőkre kentek (eddig nyomozásaim alapján részben jogosan). Mivel nem igazán szeretek homofóbozni, mondjuk azt, hogy több esetben bunkók voltak.

És nem hiszem el, hogy nem lehet úgy elkülöníteni 200 nácit és egy jobbikos tüntetést, hogy ne bénuljon meg a város forgalma, hogy a betegek és idősek ne jussanak el A-ból B pontba! Nem hiszem el, hogy tényleg azzal kell szopatni (bocsánat) a belváros felvonulásra nem járó lakosait, hogy lakcímkártyával sem engedjük vissza őket saját otthonaikba. (Ilyenre is volt példa.)

Advertisement

És aztán a végén csodálkozunk, hogy a fél város buzizik. És nem, nem csupán azok, akik egyébként szoktak.

És ugye, kedves rendőrség, ezek után sokkal egyszerűbb mindent a szervezőkre kenni. Akik ugyan hibázhattak is egy-két szervezéstechnikai kérdésben, de azért mégiscsak ti vagytok a rendőrség, úgymond a szakemberek. Ahelyett, hogy másokkal vitetnétek el balhét, oldjátok meg ezt a fantasztikusan nehéz feladatot valahogy. Járjatok továbbképzésre, tartsatok egész évben taktikai és technikai megbeszéléseket, mit bánom én. Nem az én dolgom. Oldjátok meg, azért vagytok!

Advertisement

De ha továbbra is ez megy, nem fogom azt gondolni, hogy csupán idióták vagytok, hanem azt, hogy utáljátok a buzikat és néha kissé még örültök is a dolgok ilyetén való alakulásának.

Háborús helyzetben lehet, hogy tök jó megoldás az, amit csináltok, de azért még nincsen rendkívüli állapot, és talán az is lényeges lenne ebben az országban, hogy az emberek ne gyűlöljék meg (még jobban) egymást, csak azért, mert ti hülyék vagytok.

Advertisement

Azok után pedig tényleg teljesen értelmetlennek tűnik a dolog, hogy a felvonulás után nem hogy nem voltatok képesek, hanem nem is akartátok megvédeni a felvonulásról távozó embereket.

Összpontszám a rendőrségnek idénről: 10/2

Share This Story

Get our newsletter