Kik azok a buzik?

[Propaganda műhely buziknak: ez az idei Budapest Pride-os workshopom kísérleti adásának címe. Online trollkodások és véleménycserék és offline történések boncolgatása, beszélgetés. Remélhetőleg nem előre legyártott paneleket szajkózunk majd, hanem sikerül a buziságról való diskurzusban új utakat keresni, sőt elérni, hogy az ellentétes irányba tartó ösvények néha keresztezzék is egymást.

Hogy addig se unatkozzatok, ismereteket, infókat, érdekességeket kaphassatok a témáról; itt egy blog.]

Advertisement

Szóval kik is azok a buzik? De inkább: ki akarja megmondani?

A nemzetiradikálisok tolják még mindig, mint valami pszihodrogot, szinte mindenhol. Dőlnek a buzik a kurucportálokról, szinte megszállottan cserélgetik az MTI-hírek homoszexuálisát.

Advertisement

A buzi egyszerű, a buzit hallod az utcán, a váróteremben, a piacon. Ha nem buzizol, az már radikális politikai állásfoglalás.

Nagyapám, ha még élne. Csendben a bajsza alatt, mint valamit, amit nem szabad kimondani, de azért talán elmormolna egy buzit a bajsza alatt, mint valami ismeretlent, rémisztőt és valamit, ami meghatározhatatlan, de mégis undorodni kell tőle.

Advertisement

Meg akarjuk mondani?

Először is szeretném tényként leszögezni: tényleg rengeteg buzi van az LMBTQ buzik között.

A buzik hangosan buziznak, ezen a szinten nem érdekli őket a píszi, buzi vagy nem nembuzi haverjaikkal lógnak a kocsmákban, trollkodnak a nemzeti párválasztó Facebook oldalán, vagy éppen a nemzeti párválasztón, néha azért meghúzódnak a sarokban, hogy ne vágják pofán őket, mások meg hangosan pofáznak, hogy csakazértis megmutassák.

A buzik még csak meg se akarják mondani. Talán néha.

Advertisement

A szerző is buzi. Néha kinéz az ablakon, néha dug, néha nem, röhög a kurucinfós kommenteken vagy éppen felbassza az agyát. Utóbbit már egyre kevésbé. A buzi nem fut el a buzizástól, csak hangulatának megfelelően reagál.

Értetlenkedve néz az ismert Jobbikos buzira képviselőre, aki szemtől szembe nem meri őt lebuzizni, pedig amúgy bárkit a háta mögött, sőt, sörösüvegeket is dobál a buzifelvonulás alatt.

Advertisement

Ha ennél emészthetőbb kapaszkodóra vágynál, itt egy klasszikus, nesze:

Share This Story

Get our newsletter