Koppány csoport, Jobbik, a baloldal és a keresztszolidaritás

Egyike voltam azoknak az arcoknak, akik megfogalmazták, átgondolták, kiadták ezt a közleményt, cikket, akármit. Az egyik központi téma ebben a keresztszolidaritás, ami nagyon nehezen megy nekünk.

Nagyon nehezen megy, mert sémákban gondolkodunk, oldalakban (amik mögött szinte semmi nincsen), meg egyébként dögöljön meg a szomszéd tehene is.

Advertisement
Illustration for article titled Koppány csoport, Jobbik, a baloldal és a keresztszolidaritás

És nagyon nehéz ezt kimondani, de önmaga demagóg egyszerűségével a Jobbik az, ami leginkább szolidarít. Jól felépített bázisával vidéken és Pesten egyaránt ott tud lenne bármikor, érthetően beszél (persze, igen, "a zsidók meg a cigányok meg ilyenek a hibásak", ezért nekik valamivel egyszerűbb), mozgósít, radikális eszközökkel él, megvédi az embereket.

Értem én, és tudom, hogy nekünk már nagyon nehéz odamenni, kiállni olyankor, amikor olyan emberek tömege szolidarít, akik gyűlölnek bennünket, uszítanak ellenünk, mindent megtesznek, hogy eltüntessenek, de néha bizony kell. Azok az emberek ugyanis, akik segítségre szorulnának, azt fogják érezni, hogy egyedül a szélsőjobb érti meg a problémáikat, egyedül ő érti meg őket, ő beszél a nyelvükön, pedig ez bizony nem igaz.

Advertisement

Nagy Navarro Balázs beszél a Koppány csoport tüntetésén a következő videón a szolidaritásról és egyebekről. Bevallom őszintén én meglepődtem.

Advertisement

A videó forrása: a Koppány csoport Facebook oldala

Share This Story

Get our newsletter