Miről lesz szó? - A műhely

Sokan szeretnének új hangokat, másféle tetteket vagy más súlypontokat a buzisággal kapcsolatban, mivel úgy gondolják, hogy az eddigi szólamok nem voltak célravezetők, már nem célravezetők, kapcsolódnak bizonyos politikai irányzatokhoz, kapcsolódnak bizonyos gazdasági irányzatokhoz, vagy szimplán csak unják őket.

Illustration for article titled Miről lesz szó? - A műhely
AdvertisementCsak nem tudják, hogyan kezdjék.

Hogyan kezdjék?

Kezdetnek jó alaposan szemügyre vesszük azt, amink van. Milyen módon kommunikálunk? Milyen módon kommunikálnak velünk? Változott-e ez az utóbbi években? Mik a legerőteljesebb diskurzusok?

Advertisement

Milyen eszközöket használunk a hétköznapokban és az aktivizmusban? Milyen eszközöket használnak ellenünk?

Ha az első dolog volt, hogy felb&#@tad az agyad a trollokon, ha tömegével jelentek meg az általad kedvelt oldalon, eseményen, hiábavalónak érezted a harcot, ezen a workshopon megpróbálkozhatsz olyan utakat keresni (és találni), amik jóval célravezetőbbek a saját érzéseiddel és a kommunikációval kapcsolatban is.

Advertisement

A diskurzusok feltérképezése és kellő analízis az első mérföldkő. Ehhez főleg az online sajtóban megjelent anyagokat, képeket és blogokat és az ahhoz kapcsolódó kommentáradatot fogjuk figyelembe venni.

Kell-e ezeknek ellene menni vagy meg lehet-e ezeket hackelni valamilyen módon? Lehet-e párbeszéd azokkal, akik nem ismernek bennünket és ezért ellenségesek velünk?

Advertisement

Ha mindezeken a kérdéseken végigfutottunk, új beszédmódokat és új eszközöket próbálunk feltárni, és elgondolkozni azon, hogyan tudjuk ezeket a gyakorlatba is átültetni.

BUZISÁG RULEZ!

Találkozunk július elsején, a Hátsó Kapuban!

Kép: Jobbik Meleg Tagozat

Share This Story

Get our newsletter