Outing - a fogós kérdés

Van-e jogunk arra, hogy elmondjuk kereszténynek álcázott vagy éppen szélsőjobboldali politikusokról, közéleti személyiségekről, hogy buzik?

Van-e jogunk arra, hogy ismerve a körülményeket és alaposan feltérképezve az illető helyzetét, nyilvánosan elmondjuk valakiről, ha úgy érezzük, nem érintené hátrányosan személyes helyzetét?

Advertisement

Outing - a radikális módszer, amit elutasítanak a magyar LMBTQ buzi közösség aktivistái, legalábbis soha senkitől nem hallottam más véleményt. Igazából nem is tudom, hogy mindenki elutasítaná-e, mert sosem volt széles körű diskurzus erről a kérdésről.

Hát akkor, éppen itt az ideje! Ebben a rövid posztban nem fogok hosszasan értekezni a politikai outingoltatásról (ha valakinek van egyszerű magyar kifejezése erre, kérem jelezze!), csak bedobok egy videót, ami egy barátom linkelt a Facebookon tegnap éjjel:

Valami miatt nem megy a beágyazás, de ide kattintva nézhető a videó!

Advertisement
Illustration for article titled Outing - a fogós kérdés

Összefoglaló angolul nem tudóknak: Margaret Cho azt mondja, hogy azért nem érezte indokolatlannak, hogy beszélt John Travolta homoszexualitásáról egy stand up comedy estjén, mert ez semmiképpen nem veszélyezteti azt, hogy ugyanúgy folytassa az életét, ahogy eddig is, mivel biztonságos környezet veszi körül.

Share This Story

Get our newsletter